Lansera och marknadsför din app

Även om din app kostade en miljon kronor att utveckla så kommer ingen använda den om du inte marknadsför den.

Det är viktigt att så tidigt som möjligt sprida information om din app och ditt företag, redan innan du lanserat appen på marknaden. När det finns ett visst intresse runt appen är det bra timing att lansera appen.

App Store är där du släpper iOS-appar (iPhone), medan Google Play är butiken där du släpper appar för Android-telefoner. Många apputvecklare kan sköta hela processen att lansera appen åt dig eftersom det är en ganska omständig process.

För att kunna släppa en app på App Store krävs det först att Apple godkänner din app manuellt. Den processen tar vanligtvis ca en vecka. Apple kan välja att neka appar som frånskiljer sig från riktlinjer för användargränssnitt och annat för mycket, eller appar som sysslar med eller uppmanar olaglig eller olämplig verksamhet. Det är därför viktigt att du anlitar en erfaren apputvecklare som framför allt kan utforma appen på ett sätt som följer Apples riktlinjer.

Marknadsför direkt vid lansering

Det är bra att avsätta en budget som ska användas precis vid lansering. Nya appar som fort blir populära i butikerna kan få en viss extra uppmärksamhet på grund av detta, både för att nyhetssidor kommer lägga märke till appen och för att användarna faktiskt kommer se appen i topplistorna för nya appar.

Läs mer

Vad kan vi hjälpa dig med?
Apputveckling - IoT-utveckling - Fintech-utveckling - Systemutveckling